Nieuwsbrief Maart 2009

In deze Openprovider Nieuwsbrief:

Actie: tot 100 euro korting op EV SSL-certificaten

SSL-special thawte SSL-certificaten nu ook in Openprovider

Met de toevoeging van thawte-certificaten aan het assortiment van Openprovider, heeft u nu de keuze uit SSL-certificaten van alle grote certificate authorities (CA's): VeriSign, GeoTrust, thawte en Comodo. Het prijsniveau van thawte-certificaten is ongeveer gelijk aan GeoTrust. Alle thawte-certificaten bieden volledige ondersteuning voor IDN-domeinen.

Voor elk doel vindt u het juiste thawte-certificaat: SSL123 is uitermate geschikt voor het beveiligen van bijvoorbeeld een intranet of een contactformulier op de website; Web Server kan gebruikt worden wanneer wachtwoorden of privé-gegevens over het internet moeten worden gestuurd; Web Server Wildcard biedt deze zelfde functionaliteit voor een onbeperkt aantal subdomeinen; Web Server with EV (Extended Validation) is een must als u een online winkel heeft of op een andere manier bezig bent met financiële transacties; een SGC SuperCert tenslotte biedt ook gebruikers van oudere webbrowsers en andere verouderde software de mogelijkheid om met volledige encryptie (128 bit in plaats van 40 bit) van uw website gebruik te maken.

In de onderstaande tabel vindt u de prijzen van alle thawte SSL-certificaten. De meeste certificaten kunt u tot vijf jaar ineens bestellen: dit levert u een flinke besparing in kosten en systeembeheer op!

SSL-certificaat   1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar
thawte SSL123 Prijs thawte*: € 115 € 199 € 307 € 407 € 499
Prijs Openprovider: € 59 € 109 € 159 € 199 € 229
thawte Web Server Prijs thawte*: € 192 € 345 € 538 € 692 € 845
Prijs Openprovider: € 99 € 179 € 249 € 319 € 369
thawte Web Server Wildcard Prijs thawte*: € 615 € 1038 n/a n/a n/a
Prijs Openprovider: € 449 € 779 € 1099 € 1399 € 1649
thawte Web Server with EV Prijs thawte*: € 692 € 1150 - - -
Prijs Openprovider: € 449 € 779 - - -
thawte SGC SuperCert Prijs thawte*: € 538 € 922 € 1461 € 1922 € 2307
Prijs Openprovider: € 279 € 479 € 679 € 869 € 999

* Bron: thawte website (dollarkoers $1,30)

SSL-special SSL-certificaten nu tot 5 jaar

Het is nu mogelijk de meeste SSL-certificaten die Openprovider aanbiedt, voor een periode maar liefst vijf jaar ineens te bestellen. Hier heeft u dubbel voordeel van:

De prijs per jaar daalt bij een langere periode. Zo betaalt u voor 5 jaar thawte SSL123 niet € 295 (5 maal € 59), maar slechts € 229, en voor een VeriSign Secure Site geen € 1.375, maar slechts € 1.049. Bereken snel het voordeel voor úw certificaat!

Daarnaast scheelt het aanzienlijk in systeembeheer: u hoeft niet langer elk jaar de SSL-certificaten te vervangen (lees: nieuwe private key aanmaken, certificaat bestellen, certificaat installeren), maar doet dit slechts eens in de vijf jaar.

Uiteraard is het ook mogelijk de certificaten voor elke tussenliggende periode te bestellen.

SSL-special Case study shared hosting

Onlangs heeft Hosting Concepts een project afgerond om alle online winkels, control panels en Plesk accounts van al haar vier shared hosting concepten te voorzien van SSL-certificaten, om het gemak en de betrouwbaarheid van deze concepten te vergroten. Voor de verschillende onderdelen is gekozen voor de bijpassende SSL-certificaten:

Met minimale inspanningen is hiermee een maximaal resultaat bereikt. Wilt u zelf ook advies hoe u iets soortgelijks voor uw eigen bedrijf op kan zetten? Neem dan contact op met Openprovider!

SSL-special Onderzoek: gebruik SSL-certificaten stijgt explosief

Begin dit jaar is het aantal websites dat gebruik maakt van een geldig SSL-certificaat de miljoen gepasseerd, blijkt uit onderzoek van Netcraft. Vooral de laatste jaren is de groei explosief te noemen: elke maand komen er ruim 18.000 SSL-beveiligde websites bij.

Het aantal EV-certificaten blijft ook stijgen, maar toont een wat geleidelijker verloop. Vermoedelijk zijn er op dit moment zo'n 11.000 EV-certificaten in gebruik, ongeveer 1% dus van het totaal aantal SSL-certificaten. Een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt tussen de grote websites, waar meer dan 28% van de certificaten 'Extended Validation' is, en de kleinere websites waar dit aandeel lager is.

SSL-special Nog steeds hoge korting op EV-certificaten

Profiteer nog tot eind april van onze hoge kortingen tot € 100 op Extended Validation SSL-certificaten! Uiteraard ook op het nieuwe thawte Web Server with EV-certificaat.

Het beheer van uw .tel-domein

Sinds de Go Live afgelopen dinsdag is het voor iedereen mogelijk een .tel-domein te registreren. Alle preregistraties zijn verwerkt, en de geregistreerde domeinen kunnen nu beheerd worden. In de eerste 48 uur na openstelling van .tel, zijn er meer dan 100.000 domeinen geregistreerd.

Omdat een .tel-domein anders is dan alle andere extensies, is het niet mogelijk het domein naar een website te laten verwijzen. In plaats daarvan kunt u een profiel aanmaken dat in de nameserver records van telNIC wordt opgeslagen. Deze informatie wordt getoond zodra u naar de domeinnaam toegaat.

U kunt uw .tel-domein beheren via https://live.telhoster.info. Inloggegevens vindt u in uw reseller control panel. Let erop dat het aanmaken van deze gegevens tot 6 uur kan duren: u zult dus niet direct in kunnen loggen.

Kijk voor voorbeelden op http://telnic.org. Ook openprovider.tel is inmiddels live.

Jubileumacties Overzicht lopende en nieuwe acties

Gedurende de komende maanden kunt u profiteren van de volgende acties bij Openprovider:

EV SSL-certificaten Tot en met april 2009 krijgt u tot € 100 korting op Extended Validation SSL-certificaten. Meer informatie.

.eu-domeinen: In de maanden april en mei 2009 registreert of verhuist u uw .eu-domein voor slechts € 5,–. Een korting tot meer dan 30% op onze toch al scherpe tarieven! Meer informatie.

.mobi-domeinen: Gedurende april 2009 registreert of verhuist u uw .mobi-domein met 50% korting, en betaalt slechts € 10,–. Meer informatie.

Domeinregistratie, houd het simpel www.openprovider.nl